JADŁOSPIS
Data |
Śniadanie |
Zupa i deser |
II Danie |
(kcal) |
Pon. 15.09. |
Mleko z płatkami kukurydzianymi(250g), chleb pełnoziarnisty (żyto) z masłem i kiełbasą szynkową(135 g), ogórek świeży(40g), herbata zwykła (250 g). /416 kcal/ |
Barszcz biały (ziemniaki, marchewka, pietruszka - korzeń, nać, por, seler) (300g), arbuz(150g). /209 kcal/ |
Makaron (mąka pszenna, jajka)z warzywami i mięsem(cebulka, marchewka, brokuły, fasolka szparagowa, pietruszka, przyprawy) (270g), woda(250ml). /457 kcal/ |
1082 kcal  |
Wt. 16.09. |
Kakao do picia na mleku(250ml), chleb pełnoziarnisty (żyto) z masłem i kiełbasą zwykłą(120g), papryką czerwona i zielona (50g). /417 kcal/ |
Zupa kalafiorowa (seler, ziemniaki, marchewka, pietruszka,przyprawy) (280g), wafle ryżowe z miodem/ serkiem białym(mleko), woda(250ml). /266 kcal/ |
Ziemniaki (100g), udko z kurczaka(przyprawy, olej rzepakowy) (90g),marchewka z groszkiem na ciepło(pietruszka- nać, przyprawy)(60g), woda(250ml). /411 kcal/ Â |
1094 kcal |
Śr. 17.09. |
Mlekodo picia (200ml), chleb pszennyz masłem, parówka gotowana(200g), pomidorki koktajlowe(70g). /473 kcal/ |
Zupa warzywna (ziemniaki, seler, mieszanka jarzynowa, przyprawy) (230g), nektaryna(250ml). /246 kcal/ |
Łazanki(makaron: mąka mieszana, jajko; mięso , marchewka, cebulka, pietruszka, przyprawy)(230g),woda (250ml). /330 kcal/ |
1049 kcal |
Czw. 18.09. |
Owsianka na mleku z rodzynkami suszonymi (205g), chleb mieszany z masłemÂÂ i szynką (135g), ogórek i pomidor (20g), herbata z cytryną (250ml). /397 kcal/ |
Zupa pomidorowa( z makaronem(mąka mieszana, jajko) (250g), banan(120g). /326 kcal/ |
Kasza jaglana(80g), kotlet mielony- smazony(jajko, bułka tarta, cebulka, pietruszka, sól, pieprz)(120g),buraczki na zimno(cebulka, pietruszka)(60g), woda(250ml). /411 kcal/ |
1134 kcal |
Pt. 19.09. |
Kasza manna namleku(250g), chleb graham z masłem i serem żółtym(135g), papryka kolorowa do wyboru (50g), herbata z miodem (250ml). /550 kcal/ |
Zupa z zielonego groszku(seler, mieszanka jarzynowa z groszkiem) (200g), jabłko (80g). /300 kcal/ |
Ziemniaki purée, jajkosadzone (240g), mizeria(ogórki, koper, jogurt naturalny, sól, pieprz)(60g), woda(250ml). /390 kcal/ |
1240 kcal |
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu.
Pogrubiona czcionką zaznaczono produkty zawierające alergeny.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe, np. przyprawy, kakao, herbata, dżem, powidła, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa (wędliny), mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Data |
Śniadanie |
Zupa i deser |
II Danie |
(kcal) |
Pon. 22.09. |
Mlekoz kluskami lanymi (250g), chleb pełnoziarnisty z żyta z masłemi wędliną (135g), pomidor(30g), herbata zwykła z miodem (250 g)./416 kcal/ |
Zupa szparagowa(seler, ziemniaki, fasolka szparagowa zielona i żółta, przyprawy)(250g), śliwki(130g). /209 kcal/ |
Naleśniki(mąka mieszana, jajko, mleko, cukier) z serem białym(230g), woda (250ml). /457 kcal/ |
1082 kcal  |
Wt. 23.09. |
Kakao na mleku do picia (250ml), chleb pełnoziarnisty z żyta z masłem, ser żółty (80g), papryka surowa czerwona i zielona (50g). /417 kcal/ |
Barszcz czerwony (seler, buraki czerwone, marchewka, ziemniaki, pietruszka, przyprawy)(250g), chrupki kukurydziane(150g), napój mleczny(200ml). /266 kcal/ |
Ziemniaki z koperkiem(100g), schab w sosie własnym (przyprawy)(180g), brokułyÂÂÂ gotowane(50g), woda (250 ml). /411 kcal/ |
1094 kcal  |
Śr. 24.09. |
Mleko do picia (200ml), chleb pszenny i zbożowy z masłem(100g), serek rozrobiony(mleko, sól, pieprz) (50g). /473 kcal/ |
Rosół z makaronem(jajka, mąka pszenna)(230g), owoce do wyboru(180g). /246 kcal/ |
Risotto (warzywa: marchewka, brukselka, kalafior, pietruszka, papryka; mięso drobiowe, przyprawy), sos czosnkowy(jogurt naturalny, pieprz, sól), woda(250ml). /330 kcal/ |
1049 kcal |
Czw. 25.09. |
Owsianka na mlekuz żurawiną (205g), chleb mieszany z masłem i kiełbasą szynkową (150g), ogórek i pomidor (20g), herbata z cytrynką (250ml). /397 kcal/ |
Zupa ziemniaczana(ziemniaki, seler, marchewka, pietruszka, przyprawy) (250g), gruszka(80g). /326 kcal/ |
Kopytka(ziemniaki, mąka mieszana, jajka, sól), (220g), marchewka tarta z jabłkiem(70g),jogurt naturalny(30g), woda(250ml). /411 kcal/ |
1134 kcal |
Pt. 26.09. |
Kasza manna na mleku (250g), chleb graham z masłem i powidłami śliwkowymi(155g), herbata z miodem (250ml). /550 kcal/ |
Krupnik(ziemniaki, seler, brokuły, marchewka, pietruszka- nać, przyprawy)(200g),budyń owocowy na mleku(200g). /300 kcal/ |
Ziemniaki purée(150g), filet z ryby- mirunasmażony(bułka tarta, jajko, przyprawy, olej rzepakowy)(150), kiszona kapusta(marchewka, pietruszka)(60g),woda(250ml). /390 kcal/ |
1240 kcal |
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu.
Pogrubiona czcionką zaznaczono produkty zawierające alergeny.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe, np. przyprawy, kakao, herbata, dżem, powidła, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa (wędliny), mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
ÂÂÂ