JADŁOSPIS
Data |
Śniadanie |
Zupa i deser |
II Danie |
(kcal) |
Pon. 09.06. |
Mlekoz kluskami lanymi (250g), chleb pełnoziarnisty z żyta z masłem  i kiełbasa szynkowa(135g), ogórek świeży(40g),herbata zwykła z miodem (250 g). /416 kcal/ |
Zupa ziemniaczana (marchewka, pietruszka- korzeń, nać, seler, por, przyprawy) (240g), arbuz(200g). /209 kcal/ |
Racuchy smażone z jabłkiem(mleko, mąka mieszana, jajko, cukier, olej rzepakowy) (280g), woda(250ml). /457 kcal/ |
1082 kcal |
Wt. 10.06. |
Kakao do picia(mleko) (250ml), chleb pełnoziarnisty z żyta z masłem, kiełbasa zwyczajna(80g), papryka kolorowa (30g). /417 kcal/ |
Zupa kalafiorowa (marchewka, ziemniaki, seler, pietruszka, przyprawy) (250g), wafle ryżowe z miodem(120g). /266 kcal/ |
Ryż (90g), udko z kurczaka(sól, pieprz, olej rzepakowy)(170g),surówka z białej kapusty(pietruszka, papryka,marchewka, pietruszka- nać,oliwa, sól, pieprz)(70g), woda(250ml). /411 kcal/ |
1094 kcal |
Śr. 11.06. |
Kawa zbożowa(mleko, cukier)(200ml), chleb pszenny i żytni z masłem(90g), ), pasta rybno- jajeczna(makrela, jajko, cebula, pietruszka- nać)(50g), pomidor, ogórek do wyboru(50g). /473 kcal/ |
Rosół(marchewka, pietruszka- korzeń, nać, seler, por, przyprawy) z makaronem(jajko, mąka mieszana)(230g), truskawki(180g). /246 kcal/ |
Naleśniki z dżemem(mąka mieszana, jajko, mleko, cukier)(230g), woda (250ml). /330 kcal/ |
1049 kcal |
Czw. 12.06. |
Owsianka na mleku z żurawiną (200g), chleb mieszany z masłem i kiełbasa zwyczajną(135g), rzepa biała (20g), herbata z cytrynką (250ml). /397 kcal/ |
Zupa fasolkowa(marchewka, ziemniaki, seler, por, przyprawy)(250g), banan (120g). /326 kcal/ |
Kasza gryczana(150g), pieczeń wieprzowa w sosie własnym(140g), kalafior gotowany na parze)(70g),woda(250 ml). /411 kcal/ |
1134 kcal |
Pt. 13.06. |
MlekoÂÂÂ do picia(200ml), chleb graham z masłem i serem żółtym(155g), pomidorki koktajlowe(80g). /550 kcal/ |
Zupa brukselkowa (ziemniaki, marchewka, seler, por, przyprawy)(230g),gruszka (180g). /300 kcal/ |
Pierogi ruskie(mąka pszenna, ser biały, jajko, ziemniaki, cebulka, przyprawy)(280g),poewlka jogurtowa(mleko), woda(250ml). /390 kcal/ |
1240 kcal |
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu.
Pogrubiona czcionką zaznaczono produkty zawierające alergeny.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe, np. przyprawy, kakao, herbata, dżem, powidła, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa (wędliny), mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Data |
Śniadanie |
Zupa i deser |
II Danie |
(kcal) |
Pon. 16.06. |
Mlekoz kluskami lanymi(jajko, mąka pszenna) (250g), chleb pełnoziarnisty z żyta z masłemi powidłami(135 g), herbata zwykła (250 g). /416 kcal/ |
Barszcz biały(ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, por, przyprawy) (300g), chrupki kukurydziane (100g), bawarka(mleko)(200ml). /209 kcal/ |
Makaron(mąka mieszana, jajko) ze szpinakiem (280g), ser biały(30g),woda(250ml). /457 kcal/ |
1082 kcal |
Wt. 17.06. |
Kakao do picia(mleko) (250ml), chleb pełnoziarnisty z żyta z masłem i kiełbasą szynkową(90g), papryka surowa czerwona i zielona oraz sałata (30g). /417 kcal/ |
Zupa grochowa(ziemniaki, pietruszka- korzeń, nać, seler)(280g), owoce do wyboru(jabłko, gruszka, banan) (200g) /266 kcal/ |
Ziemniaki (150g), ryba- mirunaÂÂ pieczona na parze(180g),mizeria(ogórek, jogurt naturalny, koperek, sól, pieprz)(70g), woda(250ml). /411 kcal/ |
1094 kcal |
Śr. 18.06. |
Mleko „krówkowe” (200ml), chleb pszenny i zbożowymasłem(90g), jajkogotowane (40g), pomidorki koktajlowe(80g). /473 kcal/ |
Zupa fasolkowa (marchewka, ziemniaki, cebula, seler,przyprawy) (230g), arbuz(180g). /246 kcal/ |
Spaghetti(makaron: mąka mieszana, jajko; sos mięsno- pomidorowy: pomidor, koncentrat pomidorowy, marchewka, pietruszka- nać, przyprawy)(280g), woda(250ml). /330 kcal/ |
1049 kcal |
Czw. 19.06. |
DZIEŃ WOLNY! |
DZIEŃ WOLNY! |
DZIEŃ WOLNY! |
|
Pt. 20.06. |
DZIEŃ WOLNY! |
DZIEŃ WOLNY! |
DZIEŃ WOLNY! |
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu.
Pogrubiona czcionką zaznaczono produkty zawierające alergeny.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe, np. przyprawy, kakao, herbata, dżem, powidła, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa (wędliny), mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.