JADŁOSPIS
Data |
Śniadanie |
Zupa i deser |
II Danie |
(kcal) |
Pon. 13.11. |
Kasza manna na mleku(250g), sok owocowy, chleb żytnijasny z masłemoraz szynką wiejską (180g) , papryka czerwona i ogórek świeży(80g). /385 kcal/ |
Krupnik(ziemniaki, marchewka, seler, pietruszka, przyprawy) (280g), winogrona bezpestkowe(150g). /318 kcal/ |
Makaron(jajko, mąka mieszana)z warzywami i mięsem(marchewka, brokuły, papryka, kalafior, pietruszka, przyprawy)(280g), sos czosnkowy(jogurt naturalny, przyprawy)(40g), woda(250ml). /386 kcal/ |
1089 kcal |
Wt. 14.11. |
Płatki jęczmienne na mlekuz rodzynkami(250g), chlebgraham z masłemÂÂ i wędliną(180g), rzodkiewka(30g) , herbata owocowa(200ml). /426 kcal/ |
Zupa koperkowa(ziemniaki, cebula, marchewka, por,ÂÂÂÂ przyprawy) (250g), krążki ryżowe z miodem(85g), napój mleczny(250ml). /356 kcal/ |
Kasza gryczana(150g),pieczeń z karkówki w sosie własnym(120g),fasolka szparagowa- żółta na parze(60g), woda(250ml). /416 kcal/ |
1198 kcal |
Śr. 15.11. |
Kakao do picia(mleko)(215ml), chleb pszenno- żytni z masłem(110g), ser twarogowy z rzodkiewką(40g). /463 kcal/ |
Zupa dyniowa(ziemniaki, marchewka,pietruszka- korzeń i nać)(250g), jabłuszka suszone(100g), napój mleczny(200ml). /330 kcal/ |
Kluski z mięsem(mąka ziemniaczana, jajko, sól, pietrz, mięso mieszane, przyprawy, cebula)(250g),brokuły gotowane na parze(50g), woda(250ml). /350 kcal/ |
1143 kcal |
Czw. 16.11. |
DZIEŃ WOLNY! |
DZIEŃ WOLNY! |
DZIEŃ WOLNY! |
|
Pt. 17.11. |
Mlekodo picia(200ml), chleb chrupki z masłem i seremżółtym(185g), sałata i ogórek surowy(40g). /517 kcal/ |
Zupa jarzynowa(ziemniaki, marchewka, seler, por, pietruszka, przyprawy) (250g), śliwki(150g). /334 kcal/ |
Ryż zapiekany z jabłkami(cynamon)(280g), polewka jogurtowa(mleko)(50g), woda(200ml). /358 kcal/ |
1209 kcal |
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu.
Pogrubiona czcionką zaznaczono produkty zawierające alergeny.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe, np. przyprawy, kakao, herbata, dżem, powidła, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa (wędliny), mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
ÂÂÂÂ
ÂÂÂÂ
Data |
Śniadanie |
Zupa i deser |
II Danie |
(kcal) |
Pon. 20.11. |
Płatki jaglane na mleku(200 g) z rodzynkami, chleb pszenny z masłem(90 g) kiełbasa zwyczajna, ogórek świeży, herbata miętowa (250 ml). /480 kcal/ |
Rosół z makaronem(seler,marchewka, pietruszka- nać, sól, pieprz, makaron: jajko, mąka mieszana) (250g), jabłko(100g). /240 kcal/ |
Risotto(ryż, warzywa, koncentrat pomidorowy, filet z kurczaka, przyprawy)(280g), sos (jogurt naturalny, przyprawy),woda(250ml). /415 kcal/ |
1135 kcal |
Wt. 21.11. |
Kakao na mleku(250ml) chleb pszenno- żytniÂÂÂÂ z masłem , kiełbasa krakowska (120g), warzywa do wyboru(pomidor, ogórek, papryka)(50g). /477 kcal/ |
Zupa z fasolki szparagowej(seler,przyprawy, ziemniaki, pietruszka)(250g), chrupki kukurydziane(60g), bawarka(mleko) (200ml). /311 kcal/ |
Ziemniaki puree(150g), kotlet z piersi kurczaka(bułka tarta, jajko, przyprawy)(180g), buraczki na ciepło(60g), woda (250ml). /392 kcal/ |
1180 kcal |
Śr. 22.11. |
Płatki kukurydziane na mleku (250g),, chleb graham z masłem(70g), kiełbasa szynkowa,rzepa(50g),herbata z cytryna(200 ml). /461 kcal/ |
Kapuśniak z świeżej kapusty(seler, ziemniaki, pietruszka, przyprawy) (300g),szarlotka z budyniem(mąka mieszana, jajko, masło, mleko,cynamon, cukier)(190g), woda(250ml). /304 kcal/ |
Łazanki(makaron: mąka mieszana, jajko; kapusta, kiełbasa zwyczajna, marchewka, pietruszka- nać, przyprawy)(280g), woda (250ml). /375 kcal/ |
1140 kcal |
Czw. 23.11. |
Kawa zbożowa na mleku (200ml), chleb pszenny z masłemÂÂ i parówka(170g), pomidor i sałata (25g). /372 kcal/ |
Zupa jarzynowa(seler, por, marchewka, ziemniaki, przyprawy, koper)(260g), banan(150g). /264 kcal/ |
Bułki na parze(mąka mieszana, jajko,cukier), maślanka truskawkowa do picia(mleko)(200ml). /443 kcal/ |
1079 kcal |
Pt. 24.11. |
Zupa mlecznaz makaronem(mąka pszenna, jajka) (250g), chleb pszenno- żytni z masłem(1000g), serżółty (50g), pomidory i ogórek do wyboru(40g), herbata owocowa (250ml). /354 kcal/ |
Barszcz czerwony z warzywami (seler,por, marchewka, buraczki, przyprawy, ziemniaki, fasola)(300g), gruszka w sosie waniliowym(mleko)(130g). /384 kcal/ |
Ziemniaki(150g), ryba- mirunagotowana na parze(przyprawy)(90g), surówka z kiszonej kapusty(marchewka, pietruszka- korzeń, nać)(60g),woda(250ml). /411 kcal/ |
1149 kcal |
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu.
Pogrubiona czcionką zaznaczono produkty zawierające alergeny.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe, np. przyprawy, kakao, herbata, dżem, powidła, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa (wędliny), mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.