Myśli Ojca Założyciela

Bóg jest dla duszy sensem i warunkiem życia.

Pogoda
Wrocław °C
  19.10.2019 Ferienhaus Ostsee

JADŁOSPIS

ÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂ

JADŁOSPIS OD 14.10.2019 DO 25.10.2019




Data

Śniadanie

Zupa i deser

II Danie

(kcal)

Pon.

14.10.

Mleko z kluskami lanymi (250g), chleb pełnoziarnisty z żyta z masłem i kiełbasa krakowską sucha(135 g), papryka do wyboru(50g),herbata zwykła z miodem (250 g).

/416 kcal/

Krupnik z kaszy jęczmiennej (250g), gruszka (150g).

/209 kcal/

Bułki na parze z sosem truskawkowym(180g), woda(250 ml).

/457 kcal/

1082 kcal

Alergeny

Mleko, żyto, miód.

Por, seler.

Mleko, jajka.

Wt.

15.10.

Mleko do picia (200ml), chleb pszenny i zbożowy z masłem (50g), jajecznica ze szczypiorkiem (130g).

/473 kcal /

Zupa ogórkowa z warzywami z ryżem (230g), jogurt naturalny z truskawkami (150g).

/246 kcal/

Ziemniaki (55g), bitki wieprzowe duszone (35g), surówka z białej kapusty z marchewka i pietruszką (40g), woda(250ml).

/330 kcal/

1049 kcal

Alergeny

Mleko, jajka, pszenica, żyto.

Por, seler, mleko.

-

Śr.

16.10.

DZIEŃ WOLNY

DZIEŃ WOLNY

DZIEŃ WOLNY

Alergeny

Czw.

17.10.

Owsianka na mleku z rodzynkami suszonymi (205g), chleb mieszany z masłem i szynką (135g), ogórek i pomidor (20g), herbata z cytryną (250ml).

/397 kcal/

Zupa –krem z dyni (250g), owoce do wyboru –śliwki, jabłko, gruszka (200g).

/326 kcal/

Ziemniaki gotowane(150g), udko kurczaka smażone w płatkach kukurydzianych (68g), brokuły gotowane (50g), woda (250 ml).

/411 kcal/

1134 kcal

Alergeny

Mleko, pszenica, żyto.

-

-

Pt.

18.10.

Kasza manna (250g), chleb graham z masłem i serem żółtym (135g), papryka czerwona i sałata (20g), herbata z miodem (250ml).

/550 kcal/

Zupa z zielonego groszku (200g),kefir do picia (200ml), chrupki kukurydziane(130g).

/300 kcal/

Kluski z serem- „kopytka”(230g), surówka z marchewki i jabłka(50g), napój jabłkowo- winogronowy (250ml).

/390 kcal/

1240 kcal

Alergeny

Mleko, pszenica, żyto, miód.

Mleko.

Mleko, jajka.

Data

Śniadanie

Zupa i deser

II Danie

(kcal)

Pon.

21.10.

Płatki owsiane na mleku (225 g), chleb żytni jasny z masłem z polędwicą z piersi z kurczaka i pomidorem (225 g), herbata owocowa (250 ml).

/389 kcal/

Zupa –krem z brokułów(250 g), budyń śmietankowy z sokiem (140 g).

/375 kcal/

Leczo z makaronem (250g), woda (200ml).

/414 kcal/

1178 kcal

Alergeny

Mleko, żyto.

Por, seler, mleko.

Jajka.

Wt.

22.10.

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (250g), pieczywo żytnie razowe z masłem, twarożek z rzodkiewka oraz dodatkiem szczypiorku (195g), herbata z miodem (250ml).

/433 kcal/

Zupa jarzynowa zabielana (250g), jabłko (80g).

/385 kcal/

Pulpety mięsno- warzywne, kasza jęczmienna i surówka z czerwonej kapusty (380g), woda (250 ml).

/364 kcal/

1182 kcal

Alergeny

Mleko, jaja, żyto, miód.

Śmietana, seler, por.

Seler, por, jęczmień.

Śr.

23.10.

Kasza jaglana z żurawiną (235g), chleb pszenny z masłem (95g) i wędliną, herbata zwykła z cytrynką (250ml).

/494 kcal/

Zupa ogórkowa (250g), bawarka (250ml), ciasto drożdżowe (80 g).

/322 kcal/

Placki ziemniaczane z cukrem(195g),

herbata miętowa (250ml).

/399 kcal/

1215 kcal

Alergeny

Mleko, pszenica, cytryna.

Seler, pora, mleko, jajko.

-

Czw.

24.10.

Kakao na mleku (205ml), chleb pełnoziarnisty z masłem, szynką wieprzową gotowaną, pomidor i ogórek (185g).

/457 kcal/

Zupa z fasoli szparagowej (250 g). Banan (70 g).

/319 kcal/

Kluski z mięsem (160g), surówka z kapusty pekińskiej i jabłka na oleju (40g), kefir do picia (80g).

/422 kcal/

1198 kcal

Alergeny

Mleko, zboża (pszenica, żyto).

Banan, por, seler.

Mleko, jajko, mleko.

Pt.

25.10.

Zacierka na mleku (230 g), chleb pszenno- żytni z masłem , pasta rybna (50 g), papryka czerwona (40 g), herbata miętowa (250 ml).

/416 kcal/

Zupa ryżanka (250g), kisiel z owocami (200ml).

/329 kcal/

Ziemniaki purée z jajkiem sadzonym na parze (230 g), surówka z ogórków świeżych z koperkiem (60g), woda (250 ml).

/361 kcal/

1106 kcal

Alergeny

Mleko, pszenica, żyto.

Seler, pora, mleko.

Jajko.





SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE

ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1.Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.

2.Skorupiaki i produkty pochodne.

3.Jaja i produkty pochodne.

4.Ryby i produkty pochodne.

5.Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6.Soja i produkty pochodne.

7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8.Orzechy, tj. migdały, orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, makadamia, Queensland oraz pistacje, a także produkty pochodne.

9.Seler i produkty pochodne.

10.Gorczyca i produkty pochodne.

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.Dwutlenek siarki i siarczany.

13.Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług i statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia (Opera, Firefox, Chrome, IE).

EU Cookie Directive Module Information