JADŁOSPIS
Data |
Śniadanie |
Zupa i deser |
II Danie |
(kcal) |
Pon. 14.04. |
Mlekoz kluskami lanymi(mąka mieszana, jajko) (250g), chleb pełnoziarnisty z żytaÂÂÂ z masłemÂÂ i wędliną(135g), herbata zwykła z miodem (250g), ogórek świeży(40g). /416 kcal/ |
Zupa kalafiorowa(marchew, ziemniaki, seler, pietruszka- korzeń, nać, przyprawy) (250g),mandarynki(120g). /209 kcal/ |
Spaghetti (makaron: jajko, mąka mieszana; mięso mieszane, marchewka, przyprawy)(180g), woda (250 ml). /457 kcal/ |
1082 kcal |
Wt. 15.04. |
Kawa zbożowa(mleko) (250ml), chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem, kiełbasa zwyczajna(220g), rzodkiewka(100g). /417 kcal/ |
Krupnik(ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, przyprawy)(260g), owoce do wyboru(gruszka, mandarynka, kiwi)(230g). /266 kcal/ |
Racuchy z jabłkiem(mąka mieszana,jajko, mleko, cukier)(280g), woda(250ml). /411 kcal/ |
1094 kcal |
Śr. 16.04. WIELKANOCNE ŚWIĘTOWANIE |
Mlekodo picia(200ml), chleb pszenny i zbożowy z masłem(250g), szynka, papryka kolorowa, ogórek, pomidor- do wyboru (120g). /473 kcal/ |
Żurek(ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) z jajkiemÂÂ gotowanym(230g), ciasto wielkanocneÂÂ (jajko, mąka mieszana, cukier, masło, kakao) (170g), bawarka namleku(200ml). /246 kcal/ |
Ziemniaki gotowane(150g), kotlety schabowe- smażone(jajko, olej rzepakowy, przyprawy)(120g), buraczki na zimno(cebulka, kukurydza, pietruszka)(70g), woda (250ml). /430 kcal/ |
1149 kcal |
Czw. 17.04. |
Owsianka na mleku z rodzynkami suszonymi (205g), chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem i serem żółtym(135g),warzywa do wyboru(50g), herbata z cytryną (250ml). /397 kcal/ |
Zupa ziemniaczana(marchew, pietruszka, seler, przyprawy) (250g), chrupki kukurydziane (80g), kakao(mleko)(200ml). /326 kcal/ |
Ryż zapiekany z jabłkami(250g), polewka jogurtowa(mleko), woda(250ml).. /411 kcal/ |
1134 kcal |
Pt. 18.04. WIELKI PIĄTEK |
DZIEŃÂ WOLNY. |
DZIEŃÂ WOLNY. |
DZIEŃ WOLNY. |
 |
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu.
Pogrubiona czcionką zaznaczono produkty zawierające alergeny.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe, np. przyprawy, kakao, herbata, dżem, powidła, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa (wędliny), mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Data |
Śniadanie |
Zupa i deser |
II Danie |
(kcal) |
Pon. 21.04. |
DZIEŃÂ WOLNY. |
DZIEŃÂ WOLNY. |
DZIEŃ WOLNY. |
|
Wt. 22.04. |
DZIEŃ WOLNY. |
DZIEŃÂ WOLNY. |
DZIEŃ WOLNY. |
|
Śr. 23.04. |
Kaszka smakowa na mleku(250g), chleb pszenno- żytnio z masłem, szynka delikatesowa (100g), papryka(30g), herbata zwykła z cytrynką (200ml). /461 kcal/ |
Rosół(marchewka, pietruszka- korzeń i nać, por, przyprawy) z ryżem(250g), jabłuszka suszone(120g), bawarka(mleko)(200ml). /304 kcal/ |
Makaron (mąka mieszana, jajko) zapiekany z warzywami(marchewka, fasolka, brokuły, pietruszka, kalafior, papryka, przyprawy), woda (250ml). /375 kcal/ |
1140 kcal |
Czw. 24.04. |
Kawa zbożowa na mleku (200ml), chleb pszenny z masłem i pastą rybną(jajko) (220g), rzodkiewka i sałata (50g). /372 kcal/ |
Zupa owocowa(kompot wiśniowy, mąka ziemniaczana) z makaronem(jajko, mąka mieszana)(260g). krążki ryżowe (80g), bawarka(mleko)(200ml). /264 kcal/ |
Ziemniaki gotowane(90g), kotlet mielony(olej rzepakowy, sól, pieprz)(40g), buraczki(cebulka, pietruszka- nać)(60g), woda(250ml). /443 kcal/ |
1079 kcal |
Pt. 25.04. |
Zupa mleczna z makaronem(jajko, mąka mieszana)(250g), chleb pszenno- żytni z masłem(220g), ser żółty(40g), papryka (70g), herbata owocowa (250ml). /354 kcal/ |
Grochówka(ziemniaki, marchew, seler, por, pietruszka, przyprawy)(300g), gruszka (160g). /384 kcal/ |
Ziemniaki gotowane(90g), ryba-mirunapanierowana smażona(jajko, olej rzepakowy, sól, pieprz)(60g), kalfior gotowany na parze(80g), woda(250ml). /411 kcal/ |
1149 kcal |
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu.
Pogrubiona czcionką zaznaczono produkty zawierające alergeny.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe, np. przyprawy, kakao, herbata, dżem, powidła, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa (wędliny), mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.