JADŁOSPIS
Data |
Śniadanie |
Zupa i deser |
II Danie |
(kcal) |
Pon. 23.05. |
Mleko z kluskami lanymi (250g), chleb pełnoziarnisty z żyta z masłem i kiełbasa szynkowa(135 g), pomidor, herbata zwykła z miodem (250 g). /416 kcal/ |
Krupnik z kaszy jęczmiennej (250g), gruszka/ jabłko (90g). /209 kcal/ |
Ryż zapiekany z ryżem (230g) z polewką jogurtową, woda (250ml). /457 kcal/ |
1082 kcal |
Alergeny |
Mleko, żyto, miód. |
Por, seler. |
Mleko. |
|
Wt. 24.05. |
Kakao do picia (250ml), chleb pełnoziarnisty z żyta z masłem (60g), papryka surowa czerwona i zielona orazsałata (30g), wędlina (20g). /417 kcal/ |
Barszcz ukraiński z białą fasolą i warzywami (280g), kisiel do picia(200ml). /266 kcal/ |
Ziemniaki (55g), bitki wieprzowe duszone (35g), surówka z białej kapusty z marchewka i pietruszką (40g), woda(250ml). /411 kcal/ |
1094 kcal |
Alergeny |
Mleko, żyto. |
Por, seler. |
- |
|
Śr. 25.05. |
Mleko do picia (200ml), chleb pszenny i zbożowy z masłem (50g), parówka z mięsa kurczaka(130g). /473 kcal/ |
Zupa ogórkowa z warzywami (230g), owoce do wyboru (150g). /246 kcal/ |
Pulpety mięsne gotowane(90g), kasza (80g), buraczki czerwone(50g),woda (250ml). /330 kcal/ |
1049 kcal |
Alergeny |
Mleko, pszenica, żyto. |
Por, seler. |
- |
|
Czw. 26.05. |
Owsianka na mleku z rodzynkami suszonymi (205g), chleb mieszany z masłem i szynką (135g), ogórek i pomidor (20g), herbata z cytryną (250ml). /397 kcal/ |
Zupa pomidorowa z makaronem (250g), arbuz(80g). /326 kcal/ |
Kluski z mięsem (160g), surówka z kapusty pekińskiej i jabłka na oleju (40g), woda (250ml). /411 kcal/ |
1134 kcal |
Alergeny |
Mleko, pszenica, żyto. |
Jajka, mleko. |
Jajko. |
|
Pt. 27.05. |
Kasza manna (250g), chleb graham z masłem i serem żółtym (135g), papryka czerwona i sałata (20g), herbata z miodem (250ml). /550 kcal/ |
Zupa kalfiorowa(200g), jogurt z truskawkami(90g). /300 kcal/ |
Ziemniaki purèe (200g), morszczuk duszony na parze (60g), surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem kwaszonym i olejem słonecznikowym (30g), woda(250ml). /390 kcal/ |
1240 kcal |
Alergeny |
Mleko, pszenica, żyto, miód. |
Mleko. |
- |
Data |
Śniadanie |
Zupa i deser |
II Danie |
(kcal) |
Pon. 30.05. |
Płatki owsiane na mleku (225 g), chleb żytni jasny z masłem z polędwicą z piersi z kurczaka, papryka czerwona, sałata (225 g), herbata owocowa (250 ml). /389 kcal/ |
Zupa –krem z brokułów(250 g), jabłko (120 g). /375 kcal/ |
Bułki na parze z polewą truskawkową (180g), woda(250ml). /414 kcal/ |
1178 kcal |
Alergeny |
Mleko, żyto. |
Por, seler. |
Mleko. |
|
Wt. 31.05. |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (250g), pieczywo żytnie razowe z masłem, ser żółty (195g), herbata z miodem (250ml). /433 kcal/ |
Zupa jarzynowa zabielana (250g), arbuz (80g). /385 kcal/ |
Pulpety mięsno- warzywne, kasza jęczmienna i surówka z czerwonej kapusty (380g), woda (250 ml). /364 kcal/ |
1182 kcal |
Alergeny |
Mleko, żyto, miód. |
Seler, por. |
Seler, por, jęczmień. |
|
Śr. 01.06. DZIEŃ DZIECKA |
Kasza jaglana z żurawiną (235g), jajecznica (90g), chleb pszenny z masłem (95g), herbata zwykła z cytrynką (250ml). /494 kcal/ |
Zupa ogórkowa (250g), owoce do wyboru (120 g). /322 kcal/ |
Racuchy z jabłkiem(220g), napój miętowy(250ml). /399 kcal/ |
1215 kcal |
Alergeny |
Mleko, pszenica, jajko, cytryna. |
Seler, pora. |
Jajko, mleko. |
|
Czw. 02.06. |
Kakao na mleku (205ml), chleb pełnoziarnisty z masłem, szynką wieprzową gotowaną, pomidor i ogórek (185g). /457 kcal/ |
Zupa z fasoli szparagowej (250 g). Banan (70 g). /319 kcal/ |
Ziemniaki gotowane(150g), udko kurczaka smażone w płatkach kukurydzianych (68g), brokuły gotowane (50g), woda (250 ml). /422 kcal/ |
1198 kcal |
Alergeny |
Mleko, zboża (pszenica, żyto). |
Banan, por, seler. |
- |
|
Pt. 03.06. |
Zacierka na mleku (230 g), chleb pszenno- żytni z masłem , powidła śliwkowe, herbata miętowa (250 ml). /416 kcal/ |
Zupa ryżanka (250g), kisiel z owocami (200ml). /329 kcal/ |
Ziemniaki purée z rybą gotowaną w warzywach (230 g), woda (250 ml). /361 kcal/ |
1106 kcal |
Alergeny |
Mleko, pszenica, żyto. |
Seler, pora. |
Jajko. |