Myśli Ojca Założyciela

Bóg kocha wszystko, co stworzył miłością wieczną.

Pogoda
Wrocław °C
  19.10.2025 Ferienhaus Ostsee

JADŁOSPIS

Data

Śniadanie

Zupa i deser

II Danie

(kcal)

Pon.

13.11.

Kasza manna na mleku(250g), sok owocowy, chleb żytnijasny z masłemoraz szynką wiejską (180g) , papryka czerwona i ogórek świeży(80g).

/385 kcal/

Krupnik(ziemniaki, marchewka, seler, pietruszka, przyprawy) (280g), winogrona bezpestkowe(150g).

/318 kcal/

Makaron(jajko, mąka mieszana)z warzywami i mięsem(marchewka, brokuły, papryka, kalafior, pietruszka, przyprawy)(280g), sos czosnkowy(jogurt naturalny, przyprawy)(40g), woda(250ml).

/386 kcal/

1089 kcal

Wt.

14.11.

Płatki jęczmienne na mlekuz rodzynkami(250g), chlebgraham z masłem i wędliną(180g), rzodkiewka(30g) , herbata owocowa(200ml).

/426 kcal/

Zupa koperkowa(ziemniaki, cebula, marchewka, por, przyprawy) (250g), krążki ryżowe z miodem(85g), napój mleczny(250ml).

/356 kcal/

Kasza gryczana(150g),pieczeń z karkówki w sosie własnym(120g),fasolka szparagowa- żółta na parze(60g), woda(250ml).

/416 kcal/

1198 kcal

Śr.

15.11.

Kakao do picia(mleko)(215ml), chleb pszenno- żytni z masłem(110g), ser twarogowy z rzodkiewką(40g).

/463 kcal/

Zupa dyniowa(ziemniaki, marchewka,pietruszka- korzeń i nać)(250g), jabłuszka suszone(100g), napój mleczny(200ml).

/330 kcal/

Kluski z mięsem(mąka ziemniaczana, jajko, sól, pietrz, mięso mieszane, przyprawy, cebula)(250g),brokuły gotowane na parze(50g), woda(250ml).

/350 kcal/

1143 kcal

Czw.

16.11.

DZIEŃ WOLNY!

DZIEŃ WOLNY!

DZIEŃ WOLNY!

Pt.

17.11.

Mlekodo picia(200ml), chleb chrupki z masłem i seremżółtym(185g), sałata i ogórek surowy(40g).

/517 kcal/

Zupa jarzynowa(ziemniaki, marchewka, seler, por, pietruszka, przyprawy) (250g), śliwki(150g).

/334 kcal/

Ryż zapiekany z jabłkami(cynamon)(280g), polewka jogurtowa(mleko)(50g), woda(200ml).

/358 kcal/

1209 kcal

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu.

Pogrubiona czcionką zaznaczono produkty zawierające alergeny.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe, np. przyprawy, kakao, herbata, dżem, powidła, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa (wędliny), mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 

 

Data

Śniadanie

Zupa i deser

II Danie

(kcal)

Pon.

20.11.

Płatki jaglane na mleku(200 g) z rodzynkami, chleb pszenny z masłem(90 g) kiełbasa zwyczajna, ogórek świeży, herbata miętowa (250 ml).

/480 kcal/

Rosół z makaronem(seler,marchewka, pietruszka- nać, sól, pieprz, makaron: jajko, mąka mieszana) (250g), jabłko(100g).

/240 kcal/

Risotto(ryż, warzywa, koncentrat pomidorowy, filet z kurczaka, przyprawy)(280g), sos (jogurt naturalny, przyprawy),woda(250ml).

/415 kcal/

1135 kcal

Wt.

21.11.

Kakao na mleku(250ml) chleb pszenno- żytni z masłem , kiełbasa krakowska (120g), warzywa do wyboru(pomidor, ogórek, papryka)(50g).

/477 kcal/

Zupa z fasolki szparagowej(seler,przyprawy, ziemniaki, pietruszka)(250g), chrupki kukurydziane(60g), bawarka(mleko) (200ml).

/311 kcal/

Ziemniaki puree(150g), kotlet z piersi kurczaka(bułka tarta, jajko, przyprawy)(180g), buraczki na ciepło(60g), woda (250ml).

/392 kcal/

1180 kcal

Śr.

22.11.

Płatki kukurydziane na mleku (250g),, chleb graham z masłem(70g), kiełbasa szynkowa,rzepa(50g),herbata z cytryna(200 ml).

/461 kcal/

Kapuśniak z świeżej kapusty(seler, ziemniaki, pietruszka, przyprawy) (300g),szarlotka z budyniem(mąka mieszana, jajko, masło, mleko,cynamon, cukier)(190g), woda(250ml).

/304 kcal/

Łazanki(makaron: mąka mieszana, jajko; kapusta, kiełbasa zwyczajna, marchewka, pietruszka- nać, przyprawy)(280g), woda (250ml).

/375 kcal/

1140 kcal

Czw.

23.11.

Kawa zbożowa na mleku (200ml), chleb pszenny z masłem i parówka(170g), pomidor i sałata (25g).

/372 kcal/

Zupa jarzynowa(seler, por, marchewka, ziemniaki, przyprawy, koper)(260g), banan(150g).

/264 kcal/

Bułki na parze(mąka mieszana, jajko,cukier), maślanka truskawkowa do picia(mleko)(200ml).

/443 kcal/

1079 kcal

Pt.

24.11.

Zupa mlecznaz makaronem(mąka pszenna, jajka) (250g), chleb pszenno- żytni z masłem(1000g), serżółty (50g), pomidory i ogórek do wyboru(40g), herbata owocowa (250ml).

/354 kcal/

Barszcz czerwony z warzywami (seler,por, marchewka, buraczki, przyprawy, ziemniaki, fasola)(300g), gruszka w sosie waniliowym(mleko)(130g).

/384 kcal/

Ziemniaki(150g), ryba- mirunagotowana na parze(przyprawy)(90g), surówka z kiszonej kapusty(marchewka, pietruszka- korzeń, nać)(60g),woda(250ml).

/411 kcal/

1149 kcal

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu.

Pogrubiona czcionką zaznaczono produkty zawierające alergeny.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe, np. przyprawy, kakao, herbata, dżem, powidła, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa (wędliny), mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług i statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia (Opera, Firefox, Chrome, IE).

EU Cookie Directive Module Information