JADŁOSPIS
|
Data |
Śniadanie |
Zupa i deser |
II Danie |
(kcal) |
|
Pon. 22.12. |
Kasza manna na mleku (200g), sok owocowy, chleb żytnijasny z masłemÂÂ oraz szynką wiejską (170g) , papryka(40g). /385 kcal/ |
Zupa jarzynowa(ziemniaki, marchewka, seler, fasolka, brukselka, kalafior, przyprawy) (250g), budyń owocowy(mleko)(200g). /318 kcal/ |
Risotto z mięsem i warzywami(marchewka, papryka, cebula, brokuły, przyprawy, mpietruszka)(250g), woda(250ml). /386 kcal/ |
1089 kcal |
|
Wt. 23.12. |
Mlekokrówkowe do picia(200ml), chlebÂÂ chrupki z masłem i seremżółtym(185g), rzepa biała(50g). /426 kcal/ |
Zupa koperkowa(ziemniaki, marchewka, seler, por, przyprawy)(250g), jabłuszka suszone(50g), bawarka(mleko)(200ml). /356 kcal/ |
Makaron(jajko, mąka mieszana) z serem białym(mleko)(250g), woda(250ml). /416 kcal/ |
1198 kcal |
|
Śr. 24.12. |
DZIEŃ WOLNY! |
DZIEŃ WOLNY! |
DZIEŃ WOLNY! |
|
|
Czw. 25.12. |
DZIEŃ WOLNY! |
DZIEŃ WOLNY! |
DZIEŃ WOLNY! |
|
|
Pt. 26.12. |
DZIEŃ WOLNY! |
DZIEŃ WOLNY! |
DZIEŃ WOLNY! |
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu.
Pogrubiona czcionką zaznaczono produkty zawierające alergeny.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe, np. przyprawy, kakao, herbata, dżem, powidła, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa (wędliny), mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
|
Data |
Śniadanie |
Zupa i deser |
II Danie |
(kcal) |
|
Pon. 29.12. |
Zupa mlecznax z płatkami kukurydzianymi(250g), pieczywochrupkie z masłem, serżółty(190g), herbata zwykła z cytrynką(200ml). /456 kcal/ |
Zupa ryżanka (marchewka, seler, przyprawy, koperek) (250g), chrupki kukurydziane(60g), bawarka(mleko)(200ml). /319 kcal/ |
Ziemniaki (160g), jajko sadzone(80g), marchewka z groszkiem na ciepło(80g), woda(250ml). /324 kcal/ |
1099 kcal |
|
Wt. 30.12. |
Mleko do picia z miodem(200ml), chleb pszenno- żytni z masłem, kiełbasa szynkowa( 180g), ogórek świeży(50g). /406 kcal |
Zupa ogórkowa(ziemniaki, marchewka, seler, por, przyprawy)(200g), jabłko/ gruszka(150g). /345 kcal/ |
Leniwe pierogi z serem twarogowym(jajko, mleko, mąka mieszana, ziemniaki)(160g), surówka z marchewki(jabłko, oliwa), woda(250ml). /413 kcal/ |
1164 kcal |
|
Śr. 31.12. |
Kasza jaglana na mleku(230g) z nasionami łuskanymi słonecznika, pieczywo graham z masłemÂÂ i powidłami śliwkowym(150g), herbata owocowa(250ml). /468 kcal/ |
Zupa grochowa(ziemniaki, marchewka, seler, por,pietruszka- nać, przyprawy)(250g), kiwi(250g). /323 kcal/ |
Spaghetti(makaron-jajko, mąkaÂÂ mieszana, sos-koncentrat pomidorowy, mięso, marchewka, seler, por, przyprawy)(260g), woda(250ml). /360 kcal/ |
1151 kcal |
|
Czw. 01.01. |
DZIEŃ WOLNY! |
DZIEŃ WOLNY! |
DZIEŃ WOLNY! |
|
|
Pt. 02.01. |
DZIEŃ WOLNY! |
DZIEŃ WOLNY! |
DZIEŃ WOLNY! |
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu.
Pogrubiona czcionką zaznaczono produkty zawierające alergeny.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe, np. przyprawy, kakao, herbata, dżem, powidła, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa (wędliny), mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.