JADŁOSPIS
Data |
Śniadanie |
Zupa i deser |
II Danie |
(kcal) |
Pon. 18.03. |
Płatki kukurydziane na mleku (250g), chleb pszenno- żytnio z masłem i dżem (100g), herbata miętowa (200ml). /461 kcal/ |
Zupa jarzynowa(ziemniaki, marchewka, kalafior, seler, cebula, por, pietruszka, przyprawy) (300g), jabłuszka suszone(90g), napój mleczny(200ml). /304 kcal/ |
Naleśniki (mleko, jajka, mąka mieszana)z serem białym (310g), woda (250ml). /375 kcal/ |
1140 kcal |
Wt. 19.03. |
Kakao na mleku (200ml), chleb graham(pszenica, żyto) z masłem (70g), kiełbasa szynkowa, ogórek świeży (100g). /477 kcal/ |
Kapuśniak(ziemniaki, marchew, pietruszka- korzeń, nać, przyprawy) (200g), kisiel z owocami(200ml). /311 kcal/ |
Ziemniaki gotowane (70g), pierś z kurczaka pieczona w sosie własnym (80g), brokuły gotowane na parze(40g), woda(250ml). /392 kcal/ |
1180 kcal |
Śr. 20.03. |
Kaszka smakowa na mleku (250g), chleb pszenno- żytnio z masłem , szynka delikatesowa (100g), papryka(30g), herbata zwykła z cytrynką (200ml). /461 kcal/ |
Rosół(marchewka, pietruszka- korzeń i nać, por, przyprawy) z ryżem (250g), kiwi (110g). /304 kcal/ |
Kasza jęczmienna(90g), pulpety wieprzowe gotowane na parze(50g), marchewka z groszkiem na ciepło(30g), woda (250ml)./375 kcal/ |
1140 kcal |
Czw. 21.03. |
Kawa zbożowa na mleku (200ml), chleb pszenny z masłem i pastą rybną(jajko) (120g), rzodkiewka i sałata (50g). /372 kcal/ |
Zupa owocowa(kompot wiśniowy, mąka ziemniaczana) z makaronem(jajko, mąka mieszana)(260g). krążki ryżowe (80g), bawarka(mleko)(200ml). /264 kcal/ |
Spaghetti (makaron: jajko, mąka mieszana; mięso mieszane, marchewka, przyprawy)(180g), woda (250 ml). /443 kcal/ |
1079 kcal |
Pt. 22.03. |
Zupa mleczna z makaronem(jajko, mąka mieszana) (250g), chleb pszenno- żytni z masłem (70g), ser żółty (33g), papryka (40g), herbata owocowa (250ml). /354 kcal/ |
Grochówka(ziemniaki, marchew, seler, por, pietruszka, przyprawy)(300g), gruszka gotowana z budyniem śmietankowym(mleko, mąka ziemniaczana, cukier)(100g). /384 kcal/ |
Ziemniaki gotowane(90g), ryba- miruna panierowana smażona(jajko, olej rzepakowy, sól, pieprz)(60g), kapusta kiszona(40g), woda(250ml). /411 kcal/ |
1149 kcal |
Data |
Śniadanie |
Zupa i deser |
II Danie |
(kcal) |
Pon. 25.03. |
Mleko z kluskami lanymi(mąka mieszana, jajko) (250g), chleb pełnoziarnisty z żyta z masłem i wędliną(135g), herbata zwykła z miodem (250g), ogórek świeży(40g). /416 kcal/ |
Zupa kalafiorowa(marchew, ziemniaki, seler, pietruszka- korzeń, nać, przyprawy) (250g), owoce do wyboru(jabłko, gruszka, pomarańcza)(80g). /209 kcal/ |
Ziemniaki gotowane(90g), jajko sadzone(olej rzepakowy, sól, pieprz)(40g), marchewka z jabłkiem(40g), woda(250ml). /457 kcal/ |
1082 kcal |
Wt. 26.03. |
Kawa zbożowa(mleko) (250ml), chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem, wędlina z warzywami(110g). /417 kcal/ |
Krupnik(ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, przyprawy)(260g), budyń waniliowy z sokiem owocowym(mleko, mąka ziemniaczana, cukier, wanilia)(200g). /266 kcal/ |
Gołąbki „karkowskie”(mięso mieszane, ryż, przyprawy, jajko) z sosem pomidorowym(mąka mieszana, koncentrat pomidorowy, pomidory)(230g), woda(250ml). /411 kcal/ |
1094 kcal |
Śr. 27.03. WIELKANOCNE ŚWIĘTOWANIE |
Mleko (200ml), chleb pszenny i zbożowy z masłem (50g), szynka,ÂÂÂ papryka kolorowa, ogórek, pomidor- do wyboru (80g). /473 kcal/ |
Żurek(ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) z jajkiem gotowanym(230g), ciasto wielkanocne(jajko, mąka mieszana, cukier, masło, kakao) (170g), bawarka na mleku(200ml). /246 kcal/ |
Ziemniaki gotowane(70g), kotlety schabowe- smażone(jajko, olej rzepakowy, przyprawy)(60g), surówka z białej kapusty(marchewka, jabłko, sól, pieprz, pietruszka, oliwa z oliwek)(30g), woda (250ml). /430 kcal/ |
1149 kcal |
Czw. 28.03. |
Owsianka na mleku z rodzynkami suszonymi (205g), chleb mieszany(pszenica, żyto) z masłem i serem żółtym(135g),warzywa do wyboru(50g), herbata z cytryną (250ml). /397 kcal/ |
Zupa ziemniaczana(marchew, pietruszka, seler, przyprawy) (250g), chrupki kukurydziane (80g), kakao(mleko)(200ml). /326 kcal/ |
Risotto(mięso mieszane, warzywa: marchew, papryka, pietruszka- korzeń i nać,przyprawy)(230g), herbata miętowa (250ml). /411 kcal/ |
1134 kcal |
Pt. 29.03. WIELKI PIĄTEK |
DZIEŃWOLNY. |
DZIEŃWOLNY. |
DZIEŃWOLNY. |
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji jadłospisu.
Pogrubiona czcionką zaznaczono produkty zawierające alergeny.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe, np. przyprawy, kakao, herbata, dżem, powidła, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa (wędliny), mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.